OBVESTILO 19.02.2021Dragi učenci.

V ponedeljek, 22. 2. 2021, se po 14 tednih izobraževanja na daljavo in po zimskih počitnicah vračate v šolo tudi učenci od 4. do 9. razreda, prav tako po počitniškem tednu pa tudi učenci 1. – 3. razreda.

Veseli smo, da bo ponovno zaživelo delo v šolskih prostorih in se bo zaslišal vaš glas. 

Z upoštevanjem splošnih higienskih ukrepov in uporabo zaščitne opreme po navodilih NIJZ nam bo zagotovo uspelo, da bomo vse dni do konca šolskega leta pri pouku v šoli. 

 Zato ne pozabite:

  • v šolo vstopajo le zdrave osebe,
  • učenci vstopate na vhodu, ki je določen za posamezno triado,si pri vhodu razkužite roke in nadenete masko
  • obvezno morate nositi masko v vseh prostorih razen v svoji matični učilnici,
  • pogosto si umivate roke,
  • redno vsako uro prezračujete prostor, zato imejte s sabo tudi dodatno oblačilo,
  • ves čas upoštevajte medsebojno razdaljo.

Učenci pridete v šolo največ 10 minut pred začetkom pouka, ne zadržujete se v okolici šole. Vozači greste takoj po prihodu v matične učilnice in tam počakate na pouk.

Šolski prevozi vozijo po znanem voznem redu; dve vožnji zjutraj (1. vožnja: prihod na preduro in vozači s kombiji, 2. vožnja: za pričetek pouka ob 8.20) in dve vožnji domov (1. vožnja ob 14. uri in 2. vožnja 14.50 uri, ko odpeljejo tudi kombiji).

Pouk bomo izvajali po rednem urniku, vse redne ure učenci ostajate v svojih matičnih učilnicah (»mehurčkih«), učenci oddelka učilnic ne menjavate.

Malico boste učenci pojedli v učilnicah, kosilo pa bo po posebej prilagojenem urniku za vsak oddelek posebej v jedilnici oziroma gospodinjski učilnici.

Učenci odhajate domov takoj po končanih obveznostih in se ne zadržujete v šoli ali njeni okolici; vozači pa na odhod na prvi možni prevoz počakate v svojih matičnih učilnicah.

 

Spoštovani starši.

V šolo vstopate le izjemoma ob predhodnem dogovoru, če pa je nujno, pa si ob vhodu za odrasle (vstop z zgornjega parkirišča) nadenete masko, razkužite roke in se javite dežurni delavki. Če je le ta odsotna, pokličete na tel. številko, objavljeno na vratih, da vam pridemo odpret. Govorilne ure in roditeljski sestanki potekajo na daljavo ali po e- pošti, v nujnih primerih tudi po telefonu.

Vse, ki vozite otroke v šolo in domov, pozivamo, da otrok ne pripeljete z avtom do šole, ampak le do AP za Petrolom ali do trgovine Mercator. Za uro prihoda po otroka se dogovorite vnaprej, doma.

Starše otrok četrtih in petih razredov prosimo, da poskrbite, če je le možno, da učenci po pouku čim prej odidejo domov in ne ostajajo v oddelku podaljšanega bivanja. S tem nam boste zelo pomagali, saj imamo kadrovsko izjemno velike težave za oblikovanje mehurčkov v OPB.

Podrobne informacije bodo razredniki učencem posredovali v ponedeljek, 22. 1. 2021, 1. šolsko uro.

Še vedno drži, da v šolo pošiljate le zdrave otroke in nas takoj obvestite o morebitni okužbi v vašem okolju.

Zagotovo bomo z upoštevanjem skupnih dogovorov in s sodelovanjem še dodatno poskrbeli, da se bo vzgojno-izobraževalni proces čim dlje varno in kakovostno odvijal v šoli.

Čeprav so se ukrepi zrahljali, bodimo odgovorni v dobro vseh nas in poskrbimo za varnost in zdravje sebe in vseh okoli nas. Prosim vas, da se tudi doma izogibate situacijam, ki bi morda poslabšale trenutno stanje in upoštevate priporočene ukrepe.

Želim vam lep vikend in nasvidenje v ponedeljek.

Danica Šalej, ravnateljica

 

URNIK KOSIL   –   VOZNI RED ŠOLSKIH PREVOZOV od 22. 2. 2021 dalje

Comments are closed.